Spelregels

Welkom bij frog trouble, het doel van dit spel is om elke kikker een plaatsje te geven op een waterlelie blad. Hiervoor veeg (of swipe) je elke kikker in een bepaalde richting, de kikker zal dan vooruit springen totdat hij niet meer verder kan. Als hij niet op een blad eindigt zal hij zijn hoofd schudden en weer terug naar zijn start positie gaan.

De volgorde waarin je de kikkers laat springen is belangrijk, als je het verkeerd doet zal een kikker zijn plekje nooit meer kunnen vinden. Gelukkig kun je de ‘undo’ knop gebruiken om een of meer zetten terug te gaan.

Onderweg kom je obstakels en hulpmiddelen tegen, de kikker zal er op reageren als hij ze tegen komt.

Deze dingen kun je tegen komen:

Drijfhout, de kikker kan erop springen maar mag hier niet op blijven zitten, hij moet verder gaan om een waterlelie blad te vinden.

Verrot blad. Sommige bladeren zijn zo oud, dat ze aan het verrotten zijn. De kikker kan erop springen, maar zodra hij eraf springt valt het blad uit elkaar en zinkt.

Vlieg. Als de kikker een vlieg tegen komt wil hij deze zeker eerst opeten, hij draait dan in de richting van de vlieg en peuzelt hem lekker op. De richting waarin hij springt kan dan veranderd zijn.

Bom, op een bom springen zal hem ontsteken, de kikker heeft dan nauwelijks tijd om verder te springen, als de bom ontploft gaat alles in de buurt kapot, ook kikkers die al netjes op een blad zaten.

Raket, met een raket kan de kikker een stukje verder komen dan hij normaal met springen zou halen, bovendien kan hij nu over andere obstakels heen gaan.

De volgorde waarin de kikkers springen bepalen de oplosing, als je het goed doet kunnen alle kikkers op een blad zitten. Zoniet moet je de ‘undo’ knop gebruiken.
De bedoeling is natuurlijk om alles in 1 keer goed te doen want alleen dan scoor je een ster voor dit level.

Veel plezier met Frog Trouble.